Koorleden

Kamerkoor Vox Flevium telt 21 zangers en 1 dirigent. Gedreven, plezier en saamhorigheid zijn de kernwoorden voor dit niet alledaagse ensemble. Op deze pagina vertellen de  dirigent en de koorleden wat hen naast zingen nog meer bezig houdt.

Sippie Broersma (dirigent)

 

Mijn naam is Sippie, ik ben de dirigent van Vox Flevium. Ik woon in Sneek met mijn partner Gerard en poes Ica. In mijn vrije tijd ga ik graag wandelen of zeilen.

Petra Nijenhuis (sopraan)

 

Mijn naam is Petra Nijenhuis, ook wel 'juf Petra' genoemd door mijn leerlingen in groep 6 van Christiaan Huygens in Dronten. Naast groepsleerkracht ben ik er ook cultuurcoördinator, een taak die goed bij mij past. Na de Pabo heb ik namelijk mijn tweedegraads lesbevoegdheid behaald voor Beeldende Vorming en Kunstgeschiedenis, wat een heerlijke opleiding in Rotterdam was dat! Al vanaf de lagere school heb ik járen pianoles gehad en inmiddels zing ik al meer dan 22 jaar als sopraan bij Vox Flevium.

Oh ja, ik lees, haak, kook en bak ook nog eens graag als ik vrij ben. Muziekje er bij aan, mmm...

Riekie Buis (sopraan)

 

Ik ben Riekie Buijs. Mede-oprichter van het koor en dus lid vanaf 1999. Naast zingen is beeldhouwen een hobby van me.


Laura Bakker (sopraan)

 

Sinds haar kindertijd heeft Laura twee grote liefdes: zang en poëzie. Ze is lid geweest van diverse koren en is sinds 2016 terug bij Vox Flevium. Als sopraan houdt Laura van soleren en als voormalig stadsdichter van Dronten draagt ze graag voor. Momenteel is ze bezig met het in eigen beheer uitgeven van de sonnetten bundel 'Alles Blijft'.

 Margreet Makelaar  (sopraan)

 

Naast zingen houd ik van Zeeland, wandelen, dansen, pianospelen, lezen, fotograferen en puzzelen. Verder houd ik me bezig met genealogie. Daarbij vind ik regelmatig verrassende, nieuwe informatie over mijn voorouders.

Ineke Stokking (sopraan)

 

Ik hou van koken en het liefst voor het hele gezin! Verder zijn mijn hobby's  tuinieren en vogels kijken en toeren met onze oldtimer.


Joke van Tuijl (sopraan)

 

Mijn motto is: ’those who wish to sing, always find a song’.

Diana Baarda  (sopraan)

 

Vrouw van 1 man ;-), moeder van 3 (2 jongens en 1 meisje). Creatieve & bezige bij, gezelligheidsdier, logopedist, ontwikkelaar (IdeaLogo), illustrator, trainer.

Sinds een aantal jaren heb ik mijn rugzak weer uit de mottenballen gehaald en vind ik het een voorrecht om af en toe een verre reis te mogen / kunnen maken (Midden en zuid Amerika, Azie). Maar ik kan ook genieten van het spelen van een spelletje of relaxen met een boek in de tuin of op de bank (of kijken naar een film) of muziek (maken).

Tina Dalstra (sopraan)

 

Ik ben Tina Dalstra en woon met mijn man en jongste dochter in Emmeloord. Onze oudste dochter is al uit huis.

Mijn passie is zingen én onderwijs zoals te zien is op deze foto. Ik verzamel alles wat met de illustrator Jetses te maken heeft, waaronder oude schoolboekjes, oude methoden, stempels en platen.


Janneke van Wigcheren (alt)

 

Naast zingen bij Vox Flevium heb ik natuurfotografie als hobby. Verder hou ik van fietsen en wandelen, een sportief mens dus.

 

Aderieke Karst (alt)

 

Als ik niet zing, ben ik aan het frutselen met lapjes en draadjes…

of aan het reizen met de camper….

of aan het lezen…

of aan het wandelen in de natuur….

Dineke Rohde (alt)

 

In Vox Flevium zing ik bij de altsectie.

Ik houd o.a. van bloemen en zingen.

Zowel bloemen als zingen maakt je leven een stukje mooier.


Dorine Heijnis (alt)

 

Naast het zingen is mijn hobby het varen met onze motorboot (Sierd Hiddes) o.a. naar Denemarken en Duitsland (vandaar onze lange vakanties). De afstanden zijn fors en we varen niet hard. En onze hond Falki, een Noorse Lundehund, een bijzonder hondenras. Hij is inmiddels 9 jaar oud. Het ras stamt al rond 1400. De honden hebben 5 tot 7 tenen zijn beweeglijk in de voorpoten en jaagden vroeger op Papagaaiduikers. Voor de eieren en de vogels zelf. Van oorsprong kwamen zij van het eiland Vaerøy bij de Lofoten in Noorwegen.

Frieda de Munnik (alt)

 

Mijn naam is Frieda de Munnik, Ik ben graag buiten in de natuur. Ik heb een eclectische muzieksmaak: van keiharde rock tot klassiek. Samen zingen vind ik oneindig veel mooier en leuker dan alleen, daarom zing ik met veel plezier in Vox Flevium.

Yvonne Perdok (alt)

 

Zo’n 20 jaar geleden hoorde ik Vox Flevium voor het eerst en was toen al enthousiast. Inmiddels woon ik weer in Swifterbant en zing nu bij het koor.  Naast zingen ben ik creatief. Ik vind het leuk om van waardeloos materiaal iets moois te maken. Ik spreek graag met vriendinnen af om iets gezelligs te doen. 


Tineke van Loon (alt)

 

Zingen, sportief in de bergen en reizen, daar houd ik van!

Iris Lammers (alt)

 

Ik woon met mijn man sinds 2017 in Swifterbant. Wij trainen, showen en fokken met onze Shelties. Onze website daarvan is www.rainbowglory.nl

Naast de honden heb ik nog andere hobbies, schilderen en tekenen, zilverkleien, fotograferen, wolvilten, borduren en ik heb sinds een jaar naailes. De liefde voor muziek is mij met de paplepel ingegoten, want mijn moeder is pianodocente en ik heb zelf vroeger cello gespeeld en gezongen in een kinderkoor. 

Sinds 19 Oktober 2022 zing ik bij Vox Flevium met veel plezier.

Frans Bögemann (tenor)

 

Ik ben Frans Bögemann, ben 69 jaar oud en zing tenor. Ben weduwnaar maar ben gezegend met twee schatten van dochters. Ik ben een echt spelletjesmens, van kaartspelen tot schaken. Ook mag ik graag fietsen, bij voorkeur in de bossen. Ik lees graag kranten en tijdschriften, maar boeken (fictie) zijn niet aan mij besteed. 


Marian Stokking (tenor)

 

Ik zing al vanaf dag 1 met heel veel plezier bij dit leuke koor. Naast mijn drukke baan is dit even een avond heerlijk zingen.

Sjoerd Feenstra (bas)

 

Vox Flevium- meer dan alleen maar mooi zingen!

Sport en zingen gaan heel goed samen.

Ik houd van schaatsen, wielrennen, wandelen en kaatsen… En vooral ook van zeilen (foto gemaakt tijdens de 24-uurs race). Maar bovenal ben ik samen met Beppe: Pake!

Nico Davidse (bas)

 

Zingen is mijn lust en mijn leven. In het koor zing ik met veel plezier de baspartij, verder ben ik liefhebber van folk, americana en Ierse muziek. Ik ben actief in het bestuur van het koor en van de VvE waar mijn woning onder valt. Af en toe ben ik oppas-opa voor mijn kleinkinderen.


Trix de Bruijn (bas)

 

Met een kaart en een rugzak met koffie en een broodje loop ik graag in het bos.