Het koor

Vox Flevium is een ambitieus kamerkoor uit Swifterbant (Flevoland), dat geniet van prachtige koorklanken in allerlei stijlen van de klassieke muziek. Van oude muziek tot hedendaags, niks gaat het koor uit de weg. Naast de ambitie vindt het koor het ook belangrijk tijd te maken voor gezelligheid en elkaar beter te leren kennen. Het gevolg: Vox Flevium is een hechte groep zangers, die hard werkt om een hoog niveau te bereiken. 

 

Eens per jaar gaan we een weekend met elkaar weg. In dat weekend wordt er veel gezongen (en soms een concert gepland) en is er tijd en ruimte voor de ontmoeting en het versterken van de onderlinge samenhang. Het zijn altijd hele leuke en fijne weekenden!

Dirigent

Sippie Broersma werd in 1983 geboren in Zwolle. Haar muzikale cariere begint op de dwarsfluit en ze leert zichzelf piano spelen. Haar enthousiasme voor ensemblezang ontstaat als ze op 11-jarige leeftijd voor het eerst het Nederlands Kamerkoor hoort. Op 16-jarige

leeftijd zingt ze in haar eerste kamerkoor.

 

In 2007 start ze haar studie aan het ArtEZ conservatorium. Tijdens deze studie loopt ze stage bij het Groot Omroepkoor en zingt ze mee met een project waarbij veelbelovende zangers na auditie de mogelijkheid krijgen om een concertserie te doen met het Nederlands Kamerkoor.


Koorleden

Kamerkoor Vox Flevium telt 24 leden en zingt 4 stemmig klassiek koorwerk. Gedreven, plezier en saamhorigheid zijn de kernwoorden voor dit niet alledaagse ensemble.


Repertoire

Vox Flevium is een klassiek kamerkoor. Binnen de klassieke muziek worden alle stijlen gezongen. Voor het concert in mei worden stukken van o.a. Benjamin Britten, Eric Withacre, Eliza Gilkyson en Lauridsen ingestudeerd.